Hoe helpt acupunctuur met vermageren?

Aan de basis van overgewicht ligt vaak een schommelende bloedsuikerspiegel, met eetbuien of trek in zoetigheid tot gevolg. Het niet kunnen laten staan van zoetigheid is dan ook een direct gevolg van deze schommelende bloedsuikerspiegel.

Vanuit het standpunt van Traditionele Chinese Geneeskunde is overgewicht vaak een gevolg van een niet optimaal werkend spijsverteringssysteem. Dit kan veroorzaakt worden door een verkeerde keuze van voedingsmiddelen en verkeerde eetgewoonten maar ook door chronische stress, overmatig piekeren en structureel overwerken.

De behandeling is erop gericht de betrokken orgaansystemen en energiebanen weer in balans te brengen. Hierdoor verbetert uw stofwisseling en zal u bloedsuikerspiegel stabiliseren. Hierdoor zal u minder behoefte krijgen aan zoetigheid en tussendoortjes, waardoor het afvallen makkelijker zal gaan.

Er wordt veelal gewerkt met naalden op de ledematen en buik. Daarnaast wordt door specifieke punten in het oor te stimuleren het beloningscentrum in de hersenen beïnvloed waardoor wederom de trek naar zoet vermindert. Tussen de behandelingen door worden verblijfsnaaldjes of magnetische oorzaadjes met behulp van huidkleurige tape in beide oren bevestigd, ter bestendiging van het effect van de behandeling. Er kan in overleg ook cuppingmassage toegepast worden thv de buik dan wel de boven- en onderbenen. Op deze manier wordt onder meer de lymfeafvoer in de benen gestimuleerd en cellulitis gereduceerd.

Hoe verkrijg je het optimale resultaat?

Het is niet zo dat met acupunctuur vermageren helemaal vanzelf zal gaan. Wel zal u zien dat het een enorme hulp kan zijn en, naast het in balans brengen van uw lichaam, de onderliggende oorzaak van uw ongezonde eetgedrag kan aanpakken. En daarmee wordt afvallen al een stuk makkelijker! Het combineren van acupunctuur met aanpassingen aan voeding en levensstijl leidt tot een beter resultaat. Tijdens de intake wordt uitgebreid navraag gedaan naar eetgewoonten en worden adviezen verstrekt op basis van uw individuele situatie. Er kan ondersteunend gewerkt worden met kruiden dan wel voedingssupplementen. Er kan ook gekozen worden voor samenwerking met een professionele diëtiste voor het opstellen van een dieetplan en sportschema.